Helpoort logo site3

De Helpoort

Sint Bernardusstraat 24b
6211 HL MAASTRICHT
Telefoon: (0)43-3257833

Routebeschrijving

Van Paasmaandag tot 1 november, iedere dag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. 
(onder voorbehoud)

 

Uiteraard zijn een aantal van de vestingwerken ook te bezichtigen. De Stichting Maastricht Vestingstad bemant een tweetal locaties. Onderstaand treft u hiervan de locaties en openingstijden aan:

Linie van Dumoulin
De, zowel bovengrondse als ondergrondse, rondleiding in de Linie van Dumoulin wordt wekelijks gehouden op zaterdag 10.30 uur. 
De rondleiding duurt ca. 1.30 uur en start en eindigt in het bastion Holstein ( Cabergerweg bij parkeerplaats Meubelboulevard Pans). In de maanden juli en augustus zijn deze rondleidingen tevens wekelijks op de dinsdag en de donderdag, steeds om 10.30 uur.
(Houten hek, met blauw bord "Linie van Dumoulin").

Bastion Holstein - Bastion Waldeck
Deze lange kazemattentocht is maandelijks op de eerste zondag van de maand om 10.00 uur en duurt circa 3.30 uur. Ook deze tocht is boven- en ondergronds en start in Bastion Holstein ( Cabergerweg bij parkeerplaats Meubelboulevard Pans) maar eindigt in bastion Waldeck ( Tongerseplein zwembad Jekerdal). Hierbij wordt tevens het museum van de 2e wereldoorlog en koude oorlog in de Couvreface Wilcke bezocht. In de kazematten heerst een constante temperatuur van ca. 11 graden, dus vergeet geen trui mee te nemen. Gezien de trappen en de te nemen hellinkjes zijn beide rondleidingen alleen te doen voor gasten die redelijk ter been zijn.

Routebeschrijving

Uiteraard is het ook mogelijk voor groepen, om deze locaties te bezoeken buiten de openingstijden om. Ga naar de pagina met onze rondleidingen of neem hiervoor contact op met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvraagformulier Rondleidingen Maastricht Vestingstad

Tijdelijk kunnen we geen kazemattentochten aanbieden. E.e.a. heeft te maken met de 3d scan van de hoge fronten, die momenteel gemaakt wordt.
U kunt wel al boeken voor een bezoek aan Fort Sint Pieter, Fort Willem of van Helpoort  tot D'Artagnan, na de opening van het SMV-seizoen. (vanaf 2e Paasdag: 22 april 2019 )

Gebruik onderstaand formulier om een (groeps- of reguliere) rondleiding in en rondom de Vestingwerken in Maastricht aan te vragen:
Volledige naam(*)
Vul aub uw naam en voornaam in.

Telefoon(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Onjuist mailadres.

Aanvraag voor:(*)

Ongeldige invoer

Aantal deelnemers(*)
Maak aub een keuze.

Voor groepsrondleidingen is een minimum aantal van 10 personen vereist.

Voorkeurstaal v.d. rondleiding?(*)
Ongeldige invoer

VoorkeursDatum+Tijd

Ongeldige invoer

Opmerkingen
Ongeldige invoer

Antispam controle
Ongeldige invoer

Cookies maken het voor ons makkelijker om onze diensten aan te bieden. Door gebruik te maken van onze informatiedienst staat u ons toe cookies te plaatsen.
Ok