Helpoort logo site3

De Helpoort

Sint Bernardusstraat 24b
6211 HL MAASTRICHT
Telefoon: (0)43-3257833

Routebeschrijving

Van Paasmaandag tot 1 november, iedere dag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. 
De toegangsprijs is: € 3,,-- per volwassene (kinderen onder begeleiding jonger dan 12 jaar gratis)
Adres: St.Bernardusstraat 24b, 6211HL 

Uiteraard zijn een aantal van de vestingwerken ook te bezichtigen. De Stichting Maastricht Vestingstad bemant een tweetal locaties. Onderstaand treft u hiervan de locaties en openingstijden aan:

Linie van Dumoulin
De, zowel bovengrondse als ondergrondse, rondleiding in de Linie van Dumoulin wordt wekelijks gehouden op zaterdag 10.30 uur. 
De rondleiding duurt ca. 1.30 uur en start en eindigt in het bastion Holstein ( Cabergerweg bij parkeerplaats Meubelboulevard Pans). In de maanden juli en augustus zijn deze rondleidingen tevens wekelijks op de dinsdag en de donderdag, steeds om 10.30 uur.
(Houten hek, met blauw bord "Linie van Dumoulin").

Bastion Holstein - Bastion Waldeck
Deze lange kazemattentocht is maandelijks op de eerste zondag van de maand om 10.00 uur en duurt circa 3.30 uur. Ook deze tocht is boven- en ondergronds en start in Bastion Holstein ( Cabergerweg bij parkeerplaats Meubelboulevard Pans) maar eindigt in bastion Waldeck ( Tongerseplein zwembad Jekerdal). Hierbij wordt tevens het museum van de 2e wereldoorlog en koude oorlog in de Couvreface Wilcke bezocht. In de kazematten heerst een constante temperatuur van ca. 11 graden, dus vergeet geen trui mee te nemen. Gezien de trappen en de te nemen hellinkjes zijn beide rondleidingen alleen te doen voor gasten die redelijk ter been zijn.

Uiteraard is het ook mogelijk voor groepen, om deze locaties te bezoeken buiten de openingstijden om. Ga naar de pagina met onze rondleidingen of neem hiervoor contact op met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvraagformulier Rondleidingen Maastricht Vestingstad

Gebruik onderstaand formulier om een (groeps)rondleiding in en rondom de Vestingwerken in Maastricht aan te vragen:


Vul aub uw naam en voornaam in.

Ongeldige invoer

Onjuist mailadres.

U dient nog een keuze te maken

Indien u Vriend van de Stichting Maastricht Vestingstad (SMV) bent, kunt u gratis deelnemen aan alle rondleidingen.

Ongeldige invoer

Maak aub een keuze.

Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer